FAQ

We helpen u graag met het beantwoorden van al uw veelgestelde vragen. Hieronder in de FAQ vindt u een overzicht waar u al uw antwoorden kunt vinden. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons, we helpen u graag.

Nieuwe KLanten

Hoe word ik klant bij Elings Craftbeer & Drinks?

Je kunt klant worden bij Elings Craftbeer & Drinks door contact op te nemen via info@nicoelings.nl of per telefoon: 013 504 1593.

Hoe kan ik in contact komen met Elings Craftbeer & Drinks?

Je kunt per mail of per telefoon Elings Craftbeer & Drinks benaderen. We zullen je dan met de juiste persoon in contact laten komen. De infogegevens vind je hier.

Ik heb hulp nodig bij mijn assortiment.

Elings Craftbeer Company heeft verschillende specialisten op het gebied van (craft) bier en dranken om je te adviseren over het assortiment. Voor vragen en/of aanbevelingen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Assortiment

Waar vind ik de Drinks & Promo folder?

De Drinks & Promo folder vind je in het hoofdmenu onder “Drinks & Promo”. Leden van de nieuwsbrief krijgen deze folder automatisch maandelijks toegestuurd per mail.

Hoe blijf ik op de hoogte van de nieuwste bieren?

De nieuwste bieren vind je op onze Facebook-pagina of bij ‘New Arrivals’ op de webshop. Hier worden dagelijks nieuwe bieren geplaatst. Voor nieuwe releases uit Nederland en België klik je hier.

Kan ik glaswerk en/of POS ondersteunende materialen bestellen?

U kunt uw mogelijkheden om glaswerk en/of POS ondersteunende materialen te bestellen bespreken met uw accountmanager van Elings Craftbeer Company.

U kunt tevens ook contact opnemen met info@nicoelings.nl.

Zijn de getoonde prijzen op de webshop inclusief of exclusief btw?

De getoonde prijzen op de webshops zijn altijd exclusief btw.

Is het mogelijk om CO2-tanks af te nemen?

De CO2-tanks staan in het assortiment en zijn net als de andere artikelen te bestellen via het bestelportaal.

Kan ik evenementenmateriaal afnemen bij Elings Craftbeer & Drinks?

Voor het afnemen van evenementenmateriaal kun je contact opnemen met je accountmanager of met onze binnendienst zodat we je kunnen verbinden met onze partner welke verantwoordelijk is voor evenementenmateriaal, koeling etc.

Bestellingen

Hoe voeg ik producten toe aan mijn bestelling?

U kunt uw producten eenvoudig bestellen via de bestelportaal waar u uw geselecteerde artikelen kunt toevoegen aan uw winkelwagen. U kunt uw bestellingen ook per mail of per telefoon plaatsen.

Mocht u problemen of vragen hebben met betrekking tot uw bestelling, neem gerust contact op met info@nicoelings.nl of u kunt telefonisch contact opnemen via 013-504 15 93.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

U kunt uw bestelling wijzigen tot het laatste bestelmoment. Mocht u hierna nog vragen hebben met betrekking tot wijzigingen of aanpassingen kunt contact opnemen met onze klantenservice via info@nicoelings.nl of per telefoon: 013-504 15 93.

Wat is het minimum orderbedrag?

Er is geen minimum orderbedrag. We leveren echter bestellingen pas uit als deze een minimumbedrag hebben bereikt van €425,-. In overleg zijn uitzonderingen mogelijk.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Na het plaatsen van uw bestelling worden uw producten gereed gemaakt voor verzending. Na verzending is annuleren niet meer mogelijk. Voor annuleringen kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Kan ik als particulier bestellen bij Elings Craftbeer & Drinks?

Het is helaas niet mogelijk om als particulier te bestellen bij Elings Craftbeer & Drinks.

Levering

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Uw bestelling wordt geleverd via het eigen logistieke netwerk van Elings Craftbeer & Drinks op pallets of op rolcontainer. In de FAQ vindt u tevens ook vragen over het ophalen van uw bestelling.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Levering van de bestelling vindt plaats nadat u voldoet aan de minimale bestelhoeveelheid van €425,- of anders overeengekomen. U wordt tijdig verwittigd wanneer de door u bestelde artikelen geleverd worden.

De door ons opgegeven data en tijdstippen voor aflevering zijn indicatief.

Kan ik mijn bestelling ook zelf ophalen?

Het is, in overleg, mogelijk om uw bestelling zelf op te halen bij het magazijn in Diessen. Neem contact op met onze verkoopafdeling om de mogelijkheden te bespreken.

Wie bezorgt mijn bestelling bij Elings Craftbeer & Drinks

Elings Craftbeer & Drinks heeft een eigen logistiek netwerk. Via onze eigen wagens worden de artikelen bij jouw onderneming geleverd. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat een derde partij wordt ingeschakeld. In deze FAQ leest u ook over het worden van een sleutelklant.

Wat zijn de leverkosten?

De leverkosten zijn afhankelijk van de bestelling. Bij bestellingen onder de €425,- zal er een bedrag van €25,- in rekening worden gebracht wanneer een levering is afgestemd en goedgekeurd. Bij bestellingen hoger dan €425,- is de levering gratis.

Waar levert Elings Craftbeer & Drinks?

Elings Craftbeer & Drinks levert haar craft bieren door het hele land. Bij de overige artikelen ligt de focus op Zuid-Brabant. In overleg bespreken we graag wat de mogelijkheden zijn. Tevens is het mogelijk om sleutelklant te worden, u leest hierover in deze FAQ.

Is het mogelijk om een sleutelklant te worden?

Het is mogelijk om een sleutelklant te worden. Het logistieke netwerk bezorgt uw artikelen dan met behulp van de door u verleende sleutel.

Betalen

Wat zijn de betalingsmogelijkheden bij Elings Craftbeer & Drinks?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bestelling te betalen. Hieronder vindt u
de twee opties:

– U kunt betalen op rekening. Uw bestelling wordt voltooid en u ontvangt
een factuur welke u binnen een afgesproken termijn dient te betalen.

– De tweede mogelijkheid is een betaling via automatische incasso. Wenst
u te betalen via een automatische incasso? Neemt u dan contact op met de klantenservice welke u hierbij zal helpen. U kunt een mail sturen naar info@nicoelings.nl.

Ik wil graag een (oude) factuur opvragen.

De facturen zijn terug te vinden op de bestelportaal. Ook kunt u uw facturen ten allen tijden opvragen bij uw contactpersoon. U kunt contact opnemen per mail of per telefoon.

RETOUR

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Retourzendingen zijn slechts toegestaan, indien wij daartoe onze voorafgaande schriftelijke toestemming aan u hebben gegeven. De retouren worden door de logistiek meegenomen wanneer deze vermeld staan op de pakbon.

KLACHTEN

Er zijn artikelen van mijn bestelling met beschadiging geleverd. Wat nu?

Vervelend om te horen dat uw bestelling met schade is geleverd, waarvoor onze excuses. We willen u vragen een foto te maken van het artikel waarop de schade duidelijk zichtbaar is en deze te mailen naar info@nicoelings.nl. We komen dan binnen 2 werkdagen bij u terug om samen tot een goede oplossing te komen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de algemene voorwaarden.

Ik heb een andere klacht.

We helpen je graag met je klacht. Je kunt hiervoor contact opnemen via info@nicoelings.nl of per telefoon: 013-504 15 93.

OVERIG

Kan ik mijn bestelling plaatsen via mijn mobiele telefoon?

Het is mogelijk om uw bestelling te plaatsen met uw mobiele telefoon via onze webshop. Bovendien kunt u ook per telefoon of per WhatsApp contact opnemen met onze verkoopafdeling om hier uw bestelling door te geven.

Ik zou mijn producten graag via Elings Craftbeer & Drinks verkopen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een samenwerking kunt u contact opnemen via info@nicoelings.nl. Via deze weg kunt u uzelf en uw producten presenteren waarna we met u in contact kunnen komen. Overige vragen over onze werkwijze vindt u in de FAQ.

STATIEGELD OP BLIK

Wat is het bedrag voor het statiegeld op blik?

Per blik wordt er €0,15 gerekend, dit geldt voor alle blikken van het Elings assortiment. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in de grote van de blikken. Het rekenen van statiegeld over blik is per 1 april verplicht.

Hoe lever ik de blikken in? (HORECA)

Wanneer je als Horeca-onderneming al statiegeld zakken retour geeft, veranderd hierin niks voor jouw zaak. Je voegt enkel de blikken toe in dezelfde zak als waarin de petflessen zitten. Let echter wel goed op, blikken die ingedeukt zijn en waarvan de barcode niet meer te scannen is zullen niet worden goedgekeurd door statiegeld Nederland.

Is Elings Craftbeer & Drinks innamepunt?

Nee, Elings Craftbeer & Drinks is geen inname punt. Wel is het mogelijk om de blikken op andere locaties in te leveren. Voorbeelden hiervan zijn supermarkten en tankstations.

AB INBEV

Wat is de connectie tussen Elings Craftbeer & Drinks en AB InBev?

Elings Craftbeer & Drinks is een gelieerd partner van AB InBev via het VIA-agentschap. Het assortiment van AB InBev is dus verkrijgbaar via Elings Craftbeer & Drinks. 

Staat uw vraag niet in de FAQ? Neem contact op via onze contactpagina. We helpen u graag met het beantwoorden van uw vraag. Vindt u onjuiste informatie in de FAQ? We horen het graag zodat dit kunnen aanpassen.